Davis Cup
68

Đoković pozvao navijače na duel s Grčkom: Ne znam hoću li više ikad igrati u Srbiji

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković najavio je duel Srbije i Grčke u Davis Cupu, koji se za vikend igra u Beogradu, a njegova poruka kako je ovo možda posljednja prilika fanovima da ga vide kod kuće izazvala je veliku pažnju tamošnje javnosti.
"Svi me pitaju na konferencijama: Dobro, šta te dalje motiviše? Motivišu me Grand Slamovi i igranje za reprezentaciju Srbije, zato mi olimpijsko zlato osvojeno u Parizu toliko znači. Drago mi je što sam još uvijek na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom, kojeg znam još iz djetinjstva. Pored te zlatne medalje i prvog Wimbledona, izdvojio bih Davis Cup osvojen 2010. godine. Jer, kada igrate za svoju zemlju, imate saigrače na klupi, selektora, podršku s tribina", rekao je 37-godišnji Đoković pa dodao:

"Format Davis Cupa sada je takav da se sve promijenilo i nemamo puno prilika igrati kod kuće. Posljednji put kada sam igrao pred svojim navijačima je bilo baš u Pioniru prije sedam godina i ne znam hoću li ikada do kraja karijere igrati ovdje. Zato pozivam sve da dođu i podrže nas."

Inače, protiv Grčke će Srbiju predstavljati Đoković, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović.