Čekajući ishod žalbe
652

Đoković prebačen u zloglasni hotel, trojica tenisera ušla u Australiju s vizom poput njegove

H. H.
Đoković je, zajedno s timom advokata, podnio tužbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju (Foto: EPA-EFE)
Đoković je, zajedno s timom advokata, podnio tužbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju (Foto: EPA-EFE)
Trojica tenisera kojima je odobreno medicinsko izuzeće od vakcine ušla su u Australiju s istom vizom koju je imao i Novak Đoković, objavio je Reuters.

Njihova imena nisu otkrivena, ali je i Sport klub iz svojih izvora potvrdio da su s istom vizom za koju je Đoković podnio zahtjev neki teniseri ušli u Australiju.

Ispitivanje granične policije je trajalo satima, ali na kraju je odlučeno da Novak ne može dobiti vizu.

Kako je objasnila Granična policija Australije (ABF), Đoković nije ponudio potrebne dokaze kojima bi ispunio kriterije za ulazak u Australiju i s tim u vezi je njegova viza ukinuta.

Nakon što mu je viza odbijena, Novak Đoković je prebačen u hotel Park u Melbourneu. Ustanova opisana kao "zloglasna" u kojoj su više od godinu dana bili smješteni zatvorenici koji su prebačeni u Australiju s otoka Manus i Naur. Njih 32 još uvijek su u hotelu koji je pretvoren u svojevrsni pritvorski centar i od 2020. godine koristi se kao hotel za karantin za imigrante.

Đoković je, zajedno s timom advokata, podnio tužbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju, a pravnu borbu bi trebao započeti u Federalnom sudu u osam sati po našem vremenu.

Mediji u Srbiji pišu da je taj termin dva sata kasnije od prvobitno zakazanog i da će srbijanski teniser i drugi dan ostati u Melburnu, ako se računa to da su ga granični zvaničnici držali čak devet sati na aerodromu.