Obratili se medijima
71

Đoković se sastao s Vučićem: Nakon Australije moja veza s narodom Srbije je sve jača

D. P.
Đoković i Vučić na sastanku (Foto: EPA-EFE)
Đoković i Vučić na sastanku (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je sastanak s najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika.

Tema sastanka bio je sportsko-diplomatski skandal koji je obilježio mjesec januar, a to je odbijanje vize Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju nakon što je sletio na aerodrom u Melbourneu.

Đoković je tada bio u kontaktu s Vučićem, a dvojac je danas održao prvi sastanak nakon situacije u Australiji.

Srbijanski teniser je najavio da će otkriti sve što se dešavalo u Australiji u narednih desetak dana. Zahvalio se na podršci navijačima i uputio molbu za strpljenje.

"S obzirom na to da se nisam oglašavao u vezi događaja u Australiji, molim vas sve za strpljenje. U narednih sedam do 10 dana obratit ću se medijima detaljnije sa svojom verzijom priče", rekao je Đoković.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Prvi reket svijeta naglasio je da mu je podrška navijača iz cijelog svijeta bila ključna tokom boravka u Australiji.

"Želim kao građanin Srbije da vam se zahvalim na podršci, kao i svim institucijama za vrijeme događaja u Australiji. Iako sam bio u pritvoru, nisam se osjećao usamljeno jer sam imao podršku ljudi iz cijelog svijeta. Niste imali obavezu da mi pružite podršku, ali želim da znate da osjećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene. To se cijeni i poštuje i dugo ću to pamtiti. Moja veza prema srbijanskom narodu jača iz dana u dan", zaključio je Đoković.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je zvao Đokovića prvog jutra da se vrati u svoju zemlju.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

"Rekao sam mu 'Hajde Novače, vrati se nazad. Šta ćeš tamo, dođi u Srbiju'. Pokazao je koliko želi da se pokaže na sportskom planu. Moja molba za vas. Mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali za koga da navijamo u finalu, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama to neće niko moći da pretekne. Mi smo spremni kao država da pomognemo budućnost tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20-30 godina, ali neka nova djeca bi trebalo da brane trobojku. Hvala vam na tome što ste uvijek uz Srbiju", poručio je Vučić.