Ispao s US Opena
296

Đoković za poraz "okrivio" Olimpijske igre: Raspala mi se igra, osjećao sam se amaterski

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novak Đoković noćas je završio svoj nastup na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru sezone, pošto ga je u šesnaestini finala eliminisao australski teniser Alexei Popyrin.
Popyrin je slavio sa 3:1 u setovima i prošao u osminu finala, gdje ga čeka Amerikanac Francis Tiafoe, a Đoković je sportski priznao da je izgubio od rivala koji je danas zaslužio pobjedu.

"Igrao je bolje i zaslužio pobjedu. Iskreno, s obzirom na to kako sam se osjećao i igrao od početka turnira - treće kolo je uspjeh. Igrao sam jedan od najgorih tenisa u životu, a servis je bio daleko najgori ikada. Na brzoj podlozi, kakva je ova, ne možete pobijediti bez servisa. Užasan meč za mene", rekao je Đoković odmah nakon poraza.

Govorio je i o utjecaju nedavno završenih Olimpijskih igara na njegove predstave na US Openu, a olimpijski turnir u Parizu je i "okrivio" za lošu igru u Americi, gdje se nije osjećao svježe.

"Nisam se osjećao svježe mentalno i psihički, podloga je drugačija... Definitivno je to imalo utjecaj jer sam potrošio mnogo energije u osvajanju zlata. Nisam bio svjež, ali došao sam da probam jer je US Open u pitanju. Nema fizičkih problema, ali kao da sam bez goriva. Raspala mi se igra totalno, ali život ide dalje", dodao je Đoković.

"Bilo mi je mučno igrati na ovaj način i osjećati se ovako. Djelovao sam i osjećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni dio sporta. Na OI je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovdje... Neslavno sam završio, idemo dalje", ističe Đoković, koji kaže da još ne razmišlja o Završnom Mastersu, najvećem preostalom turniru u sezoni.

Kazao je kako misli samo o onome što dolazi sutra i naredne sedmice te najavio povratak u Beograd.

Za kraj je dodao i kako se sada žrijeb otvara te da je Jannik Sinner "očigledno prvi favorit", a šanse daje i domaćim teniserima Francisu Tiafoeu i Tayloru Fritzu.