Australian Open
134

Đokovićev gest vrijedan svake hvale: Pokazao na mladog Hrvata i tražio aplauz

D. P.
Đoković traži aplauz za svog rivala (Foto: Screenshot)
Đoković traži aplauz za svog rivala (Foto: Screenshot)
Srbijanski teniser Novak Đoković bio je prepun riječi hvale prema mladom Dini Prižmiću (18) koji ga je namučio na startu Australian Opena.

Đoković je uz neočekivane probleme slavio nakon četiri sata drame protiv 18-godišnje teniske senzacije iz Splita. Riječ je o talentovanom mladiću koji je prošao kvalifikacije za ovaj Australian Open, a prošle godine privukao je pažnju javnosti osvojivši juniorski Roland Garros.

Prižmić je uspio osvojiti i set protiv Đokovića, ali i namučiti ga i u trećem i četvrtom setu danas u kojima je pravio breakove protiv prvog favorita turnira.

Nakon što je konačno završio meč, Novak je priredio gest vrijedan svake hvale. Umjesto aplauza za njegovu pobjedu, na centru terena je pokazao na Prižmića i tražio da aplauze i čestitke proslijede njemu. Uslijedile su gromoglasne ovacije za talentovanog tenisera.

Situaciju pogledajte ovdje.

Koliko je Đoković bio oduševljen svojim mladim rivalom, pokazuje i to što je tokom izjave veći dio vremena posvetio pričom o Prižmiću. Poručio je da očekuje velike stvari u budućnosti od mladog Hrvata.

"Zaslužio je svaki aplauz, svaki pozdrav. Tako dobar i perspektivan u ranoj fazi karijere. Posebno u drugom setu igrao je sjajno, u četvrtom setu je pokazao i fizičku i mentalnu snagu. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu i mogu samo da mu komplimente uputim. Način na koji je konstruisao svoju igru, način na koji je od izlaska na teren koristio prilike... Nevjerovatan nastup za njega. S obzirom na to da mu je tek 18 godina i da nikada nije igrao na ovoj sceni, velike čestitke njemu, njegovoj porodici i timu. Mislim da će sasvim sigurno uraditi velike stvari", rekao je Đoković pred TV kamerama Eurosporta.

Bez obzira na poraz, mladi teniser, koji je inače 178. igrač svijeta, predstavio se u najboljem svjetlu teniskom svijetu i njegovo ime trebalo bi se tek čuti na najvišoj sceni.