Nije ih poslušala
27

Doktori zatražili da jedna od najboljih teniserki svijeta u 26. godini završi karijeru

D. P.
Badosa i Tsitsipas (Foto: Instagram)
Badosa i Tsitsipas (Foto: Instagram)
Sjajna španska teniserka Paula Badosa, koja je ne tako davno bila druga igračica svijeta, otkrila je kako joj doktori traže da u 26. godini završi karijeru zbog zdravstvenih razloga.

Paula Badosa je do teških povreda bila druga teniserka svijeta i osvojila je četiri WTA titule. Međutim, na put su joj stale teške povrede, a u posljednjih godinu i po doživjela je tešku povredu aduktora i frakturu u leđima.

Pokušala je nastupiti na Roland Garrosu nakon povrede aduktora, ali je tu doživjela još veći problem zbog frakture u leđima. Morala je odustati.

Sada je Španjolka progovorila o tome koliko su joj teške povrede postale problem, objašnjavajući da su joj trebale svakodnevne injekcije samo kako bi prošla kroz rutine u životu.

"Doktori mi traže da više ne igram tenis jer sam više od godinu dana bila van terena. Ako ne mogu igrati na visokom nivou, neću se ni baviti tenisom. Rekli su mi da je jedino rješenje da prestanem, ali sam sve odbila", rekla je Badosa u intervjuu za Cadena SER.

Savjete doktora nije poslušala i ove godine joj ide prilično dobro. Uporedo sa svojim dečkom Stefanosom Tsitsipasom pravi uspjehe na teniskim terenima, a sada je krenuvši od početka ponovo stigla do Top 30 teniserki svijeta jer je na 27. poziciji.

Najveći uspjeh nakon niza teških povreda je osvajanje WTA turnira u Washingtonu. Pored svega, priznala je, još uvijek prolazi kroz teške fizičke bolove svakodnevno.