Šesnaestina finala
62

Džumhur razbio mlađeg Tsitsipasa i prošao u drugo kolo turnira u Rumuniji

D. P.
Džumhur se lako obračunao s grčkim teniserom (Foto: Davis Cup)
Džumhur se lako obračunao s grčkim teniserom (Foto: Davis Cup)
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (136. ATP) slavio je u prvom kolu Challengera u rumunjskom Sibiuu protiv Petrosa Tsitsipasa (735. ATP) u dva seta rezultatom 6:2 i 6:0.

Džumhur je, prije nastupa u Davis Cup reprezentaciji BiH, vezao dva poraza i meč protiv mladog grčkog tenisera došao je u pravo vrijeme.

Petros je mlađi brat trećeg igrača svijeta Stefanosa Tsitsipasa, ali po dostignućima nije ni blizu proslavljenog Grka. Danas Petros nije predstavljao ozbiljniju prijetnju po Džumhura.

Bh. teniser je izgubio prvi gem, a onda nanizao dva breaka prednosti i došao do 5:1. Grk je osvojio još jedan svoj servis gem, ali je Džumhur u narednom gemu sigurno odservirao za vodstvo u setovima. Prvi dio igre trajao je tačno pola sata.

Drugi set donosi još manje borbe i napetosti. Veoma brzo Džumhur je došao do maksimalnih 6:0 u setu koji je trajao svega nešto malo više od pola sata i tako je prošao dalje.

Džumhur će u osmini finala igrati protiv francuskog tenisera Geoffreya Blancaneauxa (297. ATP) koji je slavio protiv Elmara Ejupovića, igrača porijeklom iz BiH koji nastupa za Njemačku.