Nakon Davis Cupa
100

Džumhur se "otvorio" o reprezentaciji BiH: I dalje smo najuspješniji, niko nam ne može to oduzeti

D. P.
Foto: ATP Challenger Santo Domingo
Foto: ATP Challenger Santo Domingo
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur oglasio se na društvenim mrežama nakon nastupa reprezentacije BiH u Davis Cupu.

Teniseri BiH doživjeli su poraz nakon pet duela i borbe na Tajvanu te tako ostali bez šansi da se plasiraju u elitni rang Davis Cupa. No, nastavljaju takmičenje u Prvoj svjetskoj diviziji, gdje će se boriti za opstnak u vrlo jakom društvu.

Džumhur je u duelu protiv Tajvana ostvario jednu pobjedu i jedan poraz, a na kraju su domaćini slavili rezultatom 3:2.

Naš najbolji teniser se oglasio na društvenim mrežama i istakao kako je ponosan na svoje saigrače te da se radi o najboljoj reprezentaciji naše države.

"I dalje najbolja i najuspješnija reprezentacija naše države! S ponosom je uvijek predstavljamo, igramo srcem i borimo se već godinama u istom sastavu. Niko nam ne može oduzeti sve šta smo postigli i niko nam nikada neće moći pokvariti sve lijepo kroz šta smo zajedno prošli. Svaki poraz boli, pa tako i ovaj, ali ćemo se i dalje boriti za državni dres. Ponosni Bosanci i Hercegovci", napisao je Džumhur na Instagramu.

Podsjetimo, Džumhur se vratio među najboljih 100 tenisera svijeta i trenutno je na 86. mjestu ATP liste. Daleko ispod je Nerman Fatić na 264. mjestu, a slijedi Mirza Bašić na 580. mjestu.