Najveći dragulj BiH
142

Fantastična Tea Kovačević gazi sve pred sobom, u finalu je završnog Mastersa u Monte Carlu

D. P.
Tea Kovačević dominira teniskom Evropom (Foto: Teniski savez BiH)
Tea Kovačević dominira teniskom Evropom (Foto: Teniski savez BiH)
Fantastična bosanskohercegovačka teniserka Tea Kovačević (14) nastavila je sezonu iz snova plasiravši se u finale završnog Mastersa u Monte Carlu.
Najveći dragulj bh. sporta, teniserka iz Bosanske Gradiške, na završni Masters u Monte Carlo stigla je kao prva nositeljica u Evropi u svom uzrastu do 16 godina (iako igra s dvije godine starijim protivnicama).

Tu je u prvom kolu grupne faze savladala Bugarkinju Eleonoru Tonevu rezultatom 6:2 i 6:1, a onda i Hrvaticu Niku Čakarun rezultatom 6:1 i 6:4.

Za danas je bio zakazan odlučujući meč u grupi protiv treće nositeljice i također neporažene Rumunke Ioane Marije Sandru, ali i ona nije bila nikakav problem za sjajnu Teu. Mlada bh. teniserka je slavila u tri seta rezultatom 6:2, 2:6 i 6:3.

Tako se naša teniserka plasirala u finale završnog Mastersa u Monte Carlu gdje će igrati protiv pobjednice grupe B, a to je Bjeloruskinja Vlada Razina koja je osvojila dramatičnu grupu. Finale je na rasporedu sutra.

Podsjetimo, ranije tokom ove godine Tea Kovačević je osvojila titulu evropske prvakinje, a onda i prvo mjesto na turniru prve kategorije iz kalendara Tennis Europe u za juniorke 16 godina starosti u bugarskoj Sofiji.

Tabela: