Druga u historiji
0

Hrvatica Donna Vekić ostvarila uspjeh karijere plasmanom u polufinale Wimbledona

H. H.
Za 28-godišnju Osječanku ovo je prvi plasman u polufinale Wimbledona (Foto: EPA-EFE)
Za 28-godišnju Osječanku ovo je prvi plasman u polufinale Wimbledona (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska teniserka Donna Vekić (WTA:37) pobijedila je u četvrtfinalu Wimbledona Novozelanđanku Lulu Sun (WTA:123) s 2:1 u setovima (5:7, 6:4, 6:1) i ostvarila je uspjeh karijere plasmanom u polufinale.

Vekić, 37. igračica svijeta, izgubila je prvi set 5:7, no poravnala je u drugom 6:4, da bi u trećem s dva breaka završila posao rezultatom 6:1.

Za 28-godišnju Osječanku ovo je prvi plasman u polufinale Wimbledona, dok je među osam najboljih bila i na US Openu 2019. te na Australian Opena prošle godine.

Posljednja hrvatska teniserka koja je došla do polufinala na Grand Slam turniru u pojedinačnoj konkurenciji bila je Mirjana Lučić-Baroni, koja je to ostvarila 2017. na Australian Openu.

Također, Lučić-Baroni je i jedina hrvatska polufinalistica u Wimbledonu, a do tog je rezultata stigla 1999. sa 17 godina, kad je u tri seta poražena od legendarne Njemice Steffi Graf.

Vekić će se za Wimbledona boriti s pobjednicom duela između Talijanke Jasmine Paolini (WTA:7) i Amerikanke Emme Navarro (WTA: 17.)