Kraj nije ni blizu
21

Izjavu Ivaniševića će slaviti navijači u Srbiji: Otkrio do koje godine Đoković planira igrati tenis

K. H.
Goran Ivanišević i Novak Đoković
Goran Ivanišević i Novak Đoković
Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević kaže da je plan Novaka Đokovića da aktivno igra tenis do Olimpijskih igara 2028. godine, odnono još pet godina.
Ivanišević je, nakon što je Đoković osvojio 24. Grand Slam u karijeri, rekao da se s mentalitetom pobjednika sportista mora roditi i da to nije nešto što se može dobiti. Nakon toga, otkrio je da Đoković planira igrati do 2028. godine.

Ovo mišljenje je potpuno drugačije od onog što smatraju Đokovićevi roditelji - Srđan i Dijana, koji su ranije rekli da su mišljenja kako bi on uskoro trebao da se povuče iz ovog sporta, čak i naredne godine.

"On je genije, rođeni pobjednik! To ne može da se dobije, s tim se čovjek rodi. I, Novak nema razloga da stane sa 36 godina, njegov plan je da igra do Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine", otkrio je Ivanišević.

Što se tiče samog duela protiv Medvedeva, Ivanišević je rekao da je odlučujući bio drugi set i da je Đoković, nakon što ga je osvojio, prelomio meč u svoju korist.

"Daniil mu je praktično poklonio prvi set. Sve se prelomilo u drugom, a tu je Novak odigrao nekoliko nevjerovatnih poena na mreži, posebno onaj na set-lopti. Ušao je u taj break i to je prelomilo čitav meč. Da je Medvedev uzeo taj break, sve je moglo biti drugačije. Ovako je samo bilo pitanje kada će Novak u trećem setu riješiti pitanje pobjednika", rekao je Ivanišević, koji je rekao da uopšte nije iznenađen njegovim uspjesima:

"Da nisam pored njega, možda bih i bio iznenađen. Ovako, uopšte nisam. Znam koliko je motivisan, jer stalno traži nove izazove, što nekada nije dobro za nas koji smo u njegovom timu. Ipak, to je razlog zašto bilježi vrhunske rezulate."