Veliki spektakl
0

"Kakav si?": Đoković stigao u Rijad po šest miliona dolara, srdačno ga dočekao bh. teniser Aldin Šetkić

H. H.
Aldin Šetkić i Novak Đoković (Foto: Screenshot)
Aldin Šetkić i Novak Đoković (Foto: Screenshot)
U Rijadu je počeo "Slam šest kraljeva", egzibicioni teniski spektakl na kojem će igrati i najbolji srbijanski teniser Novak Đoković, a olimpijskog šampiona u dvorani je dočekao bh. teniser Aldin Šetkić.

Šetkić je na Instagramu objavio zanimljiv video na kojem je prikazano kako se srdačno pozdravlja s Đokovićem i njegovim stručnim štabom, dok se u pozadini moglo čuti kako ga Novak pita "Kakav si je*o te?", dok ga Šetkić poziva da uđe na teren.

Inače, Aldin Šetkić je prije četiri godine izabran u Savjet igrača Međunarodne teniske organizacije (ITF), te predstavlja sve igrače iz Evrope u Međunarodnoj teniskoj federaciji.

Šetkića su podržali igrači iz cijelog svijeta, a posebnu podršku ima od igrača s prostora Balkana koji se nalaze u TOP 100 na ATP listi, među kojima je i Đoković, s kojim je od ranije dobar prijatelj.

Također, Šetkić ima blisku saradnju sa Teniskim savezom Saudijske Arabije gdje je angažovan kao jedan od trenera.

Iako turnir "Slam šest kraljeva"nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, Saudijcima nije bilo teško da privuku "kraljeve" pošto će pobjednik kući odnijeti šest miliona dolara, što je duplo više od iznosa koji je Јannik Sinner zaradio osvajanjem US Opena ove godine.

Đoković se plasirao direktno u polufinale, a danas će odmjetiti snage sa Jannikom Sinnerom.

Osim Đokovića na turniru su učešće uzeli Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Holger Rune, Carlos Alcaraz i Rafael Nadal. Petak je dan pauze, a meč za treće mjesto i veliko finale na programu su u subotu.