Sve je rasprodato
51

Karte za Nadalov oproštaj koštaju 141.000 eura: Evo kad i protiv koga završava teniska bajka

D. P.
Nadal se oprašta u novembru (Foto: EPA-EFE)
Nadal se oprašta u novembru (Foto: EPA-EFE)
Prošle sedmice jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal ozvaničio je odlazak u penziju, a preostalo je samo još da se na terenu pojavi na Davis Cupu, što su dueli koji će privući pažnju više nego ikad.
Nadal je nakon teških borbi s povredama odlučio prekinuti agoniju i završiti briljantnu karijeru na domaćem terenu. Posljednji nastup bit će mu takmičenje Davis Cupa gdje će igrati u dresu reprezentacije Španije.

Takmičenje je zakazano za period od 19. do 24. novembra, a sve ulaznice za ove duele su rasprodate. Ono što je sigurno, jeste da će Nadal biti na terenu protiv Nizozemske u četvrtfinalu Davis Cupa 19. novembra i to je moguće njegov posljednji meč.

Ulaznice u prodaji Davis Cupa su već odavno nedostupne, a sada se nalaze jedino na platformi za preprodaju "Viagogo". Najjeftinija ulaznica za najudaljenije sjedeće mjesto iznosi 2.000 eura, dok premium ulaznice koštaju nevjerovatnih 141.000 eura.

Još nije poznato da li će Nadal nastupiti u polufinalu i finalu Davis Cupa s obzirom na to da se ne zna hoće li njegova selekcija eliminisati Nizozemsku. Jedino jasno je to da će Nadal na teren 19. novembra, a u zavisnosti od rezultata, ovisi da li će nastupati u polufinalu 22. novembra i finalu 24. novembra.

Nadal je tokom veličanstvene karijere osvojio 22 Grand Slam titule, od čega čak 14 na Roland Garrosu. Tome je dodao četiri naslova na US Openu, te po dvije titule na Australian Openu i Wimbledonu.

Također, osvojio je olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine i 36 Masters titula. Bio je dio najveće trojke u historiji tenisa zajedno sa Rogerom Federerom i Novakom Đokovićem, a jasno je da nakon njihovog odlaska "bijeli" sport više nikada neće biti isti.