Bez povrijeđenog Novaka
99

Međedović i Danilović donijeli Srbiji plasman u četvrtfinale United Cupa

D. P.
Međedović i Danilović donijeli pobjedu Srbiji (Foto: EPA-EFE)
Međedović i Danilović donijeli pobjedu Srbiji (Foto: EPA-EFE)
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale United Cupa u Australiji pobjedom rezultatom 2:1 nad selekcijom Češke Republike.
Olga Danilović je jutros u prvom meču doživjela poraz, ali je Novak Đoković uspio izjednačiti na 1:1 i odvesti borbu u finalni meč miks dubla.

Ipak, Đoković je morao odustati od takmičenja parova pa je na njegovo mjesto uskočio Hamad Međedović i zaigrao zajedno s Olgom Danilović.

Đoković je tokom današnjeg meča imao problema sa zglobom desne ruke i uoči Australian Opena nije se želio forsirati. Tek treba da se utvrdi o kakvoj je povredi riječ i da li je ozbiljnije prirode.

Međedović i Danilović su uspjeli na kraju savladati češku kombinaciju za koju su nastupili Petr Nouza i Mirijam Kolodejova, a bilo je 4:6, 7:6 i 10:8. Srbiji je za plasman dalje u ovom meču bio potreban samo jedan dobijeni set, no za osiguravanje prvog mjesta bila je potrebna pobjeda, što su Međedović i Danilović uspjeli ostvariti.

Tako je Srbija osigurala prvo mjesto u grupi E i plasirala se u četvrtfinale United Cupa gdje će igrati protiv domaćina Australije. Bit će zanimljivo vidjeti ko će imati veću podršku s tribina jer su brojni Srbijanci u današnjem meču došli kako bi navijali za Đokovića i ekipu.