Australian Open
90

Mladi Dino Prižmić senzacionalno osvojio set protiv Novaka Đokovića u Australiji

D. P.
Prižmić igra najvažniji meč života (Foto: EPA-EFE)
Prižmić igra najvažniji meč života (Foto: EPA-EFE)
Supertalentovani hrvatski teniser Dino Prižmić (18) osvojio je set protiv Novaka Đokovića na omiljenom turniru prvog reketa svijeta - Australian Openu.

Mladi Splićanin danas igra najvažniji meč u svom životu. Prošao je kroz kvalifikacije za Australian Open, ali nije imao sreće u žrijebu jer je izvukao apsolutnog favorita za osvajanje turnira, Novaka Đokovića.

Međutim, mladi Hrvat je u meč ušao s ambicijama da se u najboljem svjetlu pokaže teniskom svijetu koji će tek sada čuti za njega.

Prižmić je čak uspio osvojiti set protiv Đokovića. Srbijanski teniser je lako otvorio meč i prvi set dobio rezultatom 6:2, a onda je Prižmić podigao nivo igre i poravnao u setovima.

Mladi Hrvat je rezultatom 7:6 poravnao u setovima i bez obzira kako se duel završi, može biti ponosan na svoj današnji nastup u kojem mu niko nije davao šanse da može zaprijetiti Đokoviću.

Đoković je u tom drugom setu spasio tri od četiri vezane set-lopte, ali je Prižmić uspio iskoristiti četvrtu i poravnati rezultat u setovima na 1:1. Đoković je na startu trećeg seta odmah napravio break.