Briljantan nastup
47

Moćni Alcaraz bez problema izborio finale Wimbledona, čeka se Đoković za pravi spektakl

D. P.
Alcaraz se probudio na vrijeme i zaigrao odlično (Foto: EPA-EFE)
Alcaraz se probudio na vrijeme i zaigrao odlično (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser i branilac titule na Wimbledonu Carlos Alcaraz bez većih problema savladao je Daniila Medvedeva i tako se plasirao u finale najvećeg i najvažnijeg teniskog turnira u sezoni.
Alcaraz je slavio u četiri seta za skoro tri sata igre, a rezultat je bio 3:1 (6:7, 6:3, 6:4 i 6:4).

Medvedev je napravio probleme trećem teniseru svijeta samo u prvom setu. Tu smo vidjeli veliku borbu i dramu, a zanimljivo je i da su se dogodila četiri uzastopna breaka. Prvi set je odlučen u tie-breaku gdje je Rus dominantnom igrom stigao do vodstva u meču.

No, nakon toga samo je Alcaraz "postojao" na terenu, iako je Medvedev pružao kakav-takav otpor. Po jedan break u svakom od setova bio mu je dovoljan za pobjedu.

Nanizao je setove u svoju korist, a rezultati su glasili 6:3, 6:4 i 6:4 za novi veliki uspjeh mladog Španca.

Alcaraz se tako plasirao u drugo uzastopno finale, a titulu će braniti u nedjelju protiv boljeg iz duela Novaka Đokovića i Lorenza Musettija.

Ukoliko Đoković izbori plasman u finale, u nedjelju nas čeka pravi spektakl i najbolji duel kojeg trenutno tenis može ponuditi. Musetti i Đoković će na teren za manje od pola sata. Za Alcaraza će to biti šansa da osvoji četvrtu Grand Slam titulu u karijeri, a dosad ima po jednu na svakom od turnira izuzev Australian Opena.