Upozorio Đokovića
51

Moya objasnio zašto je Nadal vozio bicikl nakon finala AO: Nismo bili svjesni da to ne znaju svi

H. H.
Rafael Nadal i Carlos Moya (Foto: AP)
Rafael Nadal i Carlos Moya (Foto: AP)
Carlos Moya, trener Rafaela Nadala, analizirao je historijski trijumf svog pulena na Australian Openu koji je značio osvajanje rekordnog 21. Grand Slama u karijeri, a osvrnuo se i na činjenicu da Novak Đoković nije igrao na turniru jer se nije vakcinisao.
Kako je istaknuo, vjeruje da će Nadal osvojiti još neki GS turnir i da i dalje ima veliku želju za pobjeđivanjem.

"Mislim da to nije posljednji Grand Slam na kojem ćemo vidjeti Rafu kako pobjeđuje. Vrlo sam svjestan ko je Rafa i šta je napravio u historiji tenisa. Jako je teško pobjeđivati, ali Rafa se neće umoriti od toga", rekao je Carlos Moya Aitoru Gómezu u programu "RadioEstadio Noche".

Moya je objasnio poznatu fotografiju Nadala kako vozi sobni bicikl nakon njegovog maratonskog meča od 5 sati i 24 minute protiv Daniila Medvedeva, što je uobičajni trening oporavka za Španca, ali koji je mnogima bio zapanjujući.

"To je stvar koju radimo svaki meč. Da se smirimo nakon napetosti. To je 10 ili 12 minuta vrlo laganog pedalanja da malo opustite noge. Nismo bili svjesni da to ne znaju u cijelom svijetu i da će privući toliko pažnje", rekao je 45-godišnji bivši teniser.

Što se tiče ciljeva Rafe Nadala za ovu sezonu, Carlos Moya je jasno stavio do znanja:

"Rafin veliki cilj ove godine je Roland Garros i moramo učiniti sve što je moguće da tamo stignemo na najbolji način. Ako je zdrav, on je jedan od favorita, ali ima nekoliko mjeseci između turnira", priznao je Moya.

Bivši španski teniser podijelio je svoje mišljenje o odluci Novaka Đokovića da se ne vakciniše, što ga je koštalo nemogućnosti nastupa na Australian Openu, a misli da bi to moglo imati još dublje posljedice za njega.

"Ne mislim da će 21. Grand Slam Rafe Nadala natjerati Đokovića da se vakciniše. Ako se Đoković ne vakciniše, u ozbiljnoj je opasnosti da više ne igra gotovo niti na jednom Grand Slamu i to bi bio kraj karijere za koju je toliko radio, borio se", analizirao je trener Rafe Nadala, a zatim poentirao:

"Mislim da Đoković nije protiv vakcine, ali je odlučio da je ne primi. Njegova karijera je u ozbiljnoj opasnosti ako se ne vakciniše", upozorio je Moya.