Meč u 9:30 sati
130

Nadal i Medvedev ujutro igraju finale AO: Moze li Rus spriječiti ispisivanje teniske historije?

E. B.
Rafael Nadal i Daniil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal i Daniil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
U nedjelju ujutro igra se finale Australian Opena u kojem će se sastati Rafael Nadal i Daniil Medvedev.

Rafael Nadal će pokušati stići do druge titule iz šestog finala na Australian Openu, no ono najvažnije je da bi trijumfom stigao do 21. Grand Slam titule u karijeri čime bi postao natrofejniji teniser u historiji.

Trenutno Roger Federer, Novak Đoković i on imaju po 20 Grand Slam titula, a trijumf u Melbourneu bi za Nadala mnogo značio jer se za nekoliko mjeseci igra Roland Garros gdje je on veliki favorit i mogao bi najvećim rivalima odmaći na dva Grand Slama razlike.

Nadal je tokom turnira izbacio Marcosa Girona, Yannicka Hanfmanna, Karena Hačanova, Adriana Mannarina, Denisa Šapovalova i Mattea Berretinija pri tome izgubivši samo četiri seta, te je odmorniji u odnosu na rivala koji je izgubio jedan set više i igrao mnogo duže mečeve.

Medvedev, koji se bori za drugu Grand Slam titulu u karijeri, je na putu do finala savaldao Henrija Laaksonena, Nicka Kyrgiosa, Botica Van De Zandschulpa, Maximea Cressyja, Felixa Augher-Aliassimea i Stefanosa Tsitsipasa.

Na kladionicama je deset godina mlađi Medvedev favorit, no 35-godišnji Nadal ima igru kojom može odgovoriti Rusu koji je tokom turnira pokazao slabosti i nema sumnje kako nas očekuje veoma zanimljiv tenis.

Duel Nadala i Medvedeva počinje u nedjelju u 9:30 sati ujutro uz direktan TV prijenos na Eurosportu.