Ima drugačije ciljeve
23

Nadal: Moje vrijeme borbe da budem broj 1 je završeno

D. B.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Legendarni španski teniser Rafael Nadal je tokom turnira Mexican Open izjavio da neće igrati na svakom turniru ove sezone te je istakao da je njegova borba za prvu poziciju na ATP listi završena.

Tridesetpetogodišnji Nadal se u proteklim sezonama mučio s povredama te je jasno da je vrijeme u kojem je pokušavao biti na prvom mjestu ATP liste sada iza njega.

"Vrijeme borbe da budem broj 1 je za mene završeno. Moji ciljevi su sada drugačiji, neću juriti za brojem 1. Tu su brojni mladi igrači koji su spremni igrati na svim turnirima, oni se trebaju boriti za vrh. Ja trebam više birati, neću praviti drugačiji raspored u potrazi za većim brojem bodova", izjavio je Nadal.

On je dobro počeo u Meksiku pobjedom nad Denisom Kudlom 2:0 u setovima, bilo je 6:3, 6:2, no bilo je upitno da li će uopće zaigrati nakon što je osvojio Australian Open.

"Ovdje sam jer želim i mogu igrati, volim se takmičiti. Nisam igrao mnogo u proteklim sezonama. To je realnost, a ako smanjim svoj kalendar još više, prestat ću biti teniser. Posvećujemo se igranju tenisa i igramo gdje nam se sviđa. U Acapulcu sam se uvijek osjećao dobro, moja san je bio da budem ovdje ukoliko se moje tijelo dobro oporavi nakon Australije", rekao je Španac.

Vlažnost u Meksiku je izazov za popularnog Rafu.

"To nije ništa novo ovdje, vlažnost je izazovna, a ja sam igrač koji se mnogo znoji. Istina je da su uvjeti noću bolji za igru", zaključio je Nadal.