Nakon oproštaja
18

Nadal na našem jeziku odgovorio na Đokovićevu poruku: Toliko smo toga doživjeli zajedno

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rafael Nadal jučer je objavio da završava svoju karijeru, onu koju sigurno možemo svrstati među najuspješnije u historiji sporta, a ne samo tenisa.
Nakon njegove emotivne objave o povlačenju iz tenisa stizale su poruke sa svih strana, a jedna od onih posebnih bila je poruka Novaka Đokovića.

"Rafa, jedna objava nije dovoljna da ti izrazim poštovanje koje imam prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Nadahnuo si milione djece da počnu igrati tenis i mislim da je to vjerovatno najveće postignuće koje neko može poželjeti. O tvojoj upornosti, predanosti i borbenom duhu učit će se decenijama. Tvoje nasljeđe će živjeti zauvijek. Samo ti znaš šta si sve morao proći da postaneš ikona tenisa i sporta općenito", napisao je Đoković i uputio zahvalnicu svom najvećem rivalu u karijeri, a Nadal mu je danas odgovorio na jeziku razmuljivom svim ljudima na prostoru bivše Jugoslavije.

"Hvala ti, Nole", napisao je Nadal, a onda nastavio pisati na engleskom jeziku.

Story Nadala i odgovor na Đokovićevu poruku (Foto: Instagram)
Story Nadala i odgovor na Đokovićevu poruku (Foto: Instagram)

"Toliko toga smo doživjeli i toliko toga tek dolazi", dodao je Nadal u odgovoru putem Instagrama.

Rivalstvo Đokovića i Nadala važi i za vjerovatno najveće u historiji tenisa. Njih dvojica su se sastajala čak 60 puta, 31 pobjedu ima Đoković, a 29 puta je slavio Nadal.

Posljednji međusobni duel su imali na ljetos održanim Olimpijskim igrama u Parizu, kada je Đoković u drugom kolu slavio sa 6:1, 6:4.

Nadal će posljednji put na teren izaći u novembru, kada će sa Španijom igrati mečeve Davis Cupa u Malagi.