Potpuna konfuzija na WB
41

Nadal: Nisam znao da možete igrati s pozitivnim testom na koronavirus

H. H.
Nadal nakon pobjede protiv Cerundola (Foto: EPA-EFE)
Nadal nakon pobjede protiv Cerundola (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal plasirao u drugo kolo Wimbledona nakon što je pobijedio Argentinca Francisca Cerundola 3.1 u setovima (6:4, 6:3, 3:6, 6:4), a nakon meča odgovarao je na pitanja novinara, osrvnuvši se i na slučajeve koronavirusa koji su se pojavili.

Marin Čilić i Matteo Berrettini su prethodno otpali s turnira zbog pozitivnog testa na koronavirus, a jedan od prisutnih novinara je konstatovao da je Berrettiniju rečeno da može da igra ukoliko bude želio, ali da je on odlučio da ne želi da se takmiči, kako ne bi dolazio u kontakt sa ostalim igračima.

"Kada se takve stvari izgovore, lako je da se stvori konflikt, a prvo treba da budemo sigurni da postoji osnova za to. Ukoliko se ne varam, ne sjećam se slučajeva Covida na Roland Garrosu. Nemam sve informacije kako bih izrazio jasno mišljenje o tome, a radije bih da ne govorim o stvarima sa kojima nisam sasvim upoznat. Informacija koju ja imam, a ne znam da li je tačna, je da igrač može da odluči da li želi da se testira ukoliko ima neke simptome. Ako želiš da se testiraš i test budeš pozitivan, onda ne igraš. Ali ako mi vi sada kažete da možeš da nastaviš da igraš iako si pozitivan, zaista ne znam. Jedino što sam znao je da možeš da odlučiš da li želiš da se testiraš ukoliko se ne osjećaš dobro", kazao je španski teniser kojem je sada otvoren put do finala.

Nadalu će u drugom kolu rival biti Litvanac Ricardas Berankis.