"Motivisan sam"
19

Nadal o povratku Đokovića u Australiju: Dobro za tenis, možda i za navijače

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Drugi teniser svijeta na ATP listi, Rafale Nadal, stigao je u Australiju gdje će predvoditi svoju reprezentaciju Španije na United Cupu u Sydneyju, a kako je rekao, dobra stvar za ovaj sport je da pravo nastupa ima i Novak Đoković.

Spomenutim teniserima će to biti posljednja provjera pred nastup na Australian Openu koji počinje 16. januara, a na kojem će Nadal braniti titulu prvaka osvojenu prošle godine. Podsjećamo, Đoković prošle godine nije imao pravo nastupa, no ove godine to neće biti problem.

"Novak je ovdje, a to je dobro za tenis, možda i za navijače. Vidjet ćemo šta će se desiti, a na kraju najbolji uvijek dođe do pobjede", rekao je Nadal pa nastavio:

"Motivisan sam da dobro počnem godinu, a najvažnije mi je da sam zdrav. Vjerujem da ću biti konkurentan na Australian Openu."

Nakon toga, odgovorio je na pitanje da li smatra kako mu je ovo posljednji dolazak u Australiju.

"Nadam se da nije, ali kada imate 36 godina, onda nikada ne znate. Svjestan sam toga, ali sada želim da o tim stvarima ne razmišljam. Potpuno sam fokusiran na sadašnjost i radujem se novim izazovima", rekao je Nadal.