Osvojio 22. Grand Slam
178

Nadal se nakon osvajanja Roland Garrosa zahvalio svom timu: Bez vas bih se oprostio puno ranije

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal danas je osvojio 22. Grand Slam turnir u karijeri, a nakon osvajanja Roland Garrosa istakao je da nikada nije vjerovao da u 36. godini može igrati na ovom nivou i opet osvojiti svoj omiljeni turnir.
Iskusni 36-godišnji teniser rođen na Mallorci tako je dodatno učvrstio svoje mjesto na vrhu liste igrača s najviše osvojenih Grand Slam naslova. Do sada, odnosno od danas, je osvojio 22 Grand Slam naslov u karijeri, a samo na Roland Garrosu je slavio u 14 navrata. Nadal tako sada ima dvije Grand Slam titule više od Rogera Federera i Novaka Đokovića te se dodatno učvrstio na prvom mjestu vječne liste.

"Casper, uživanje je bilo igrati s tobom. Čestitam ti na svemu do sad i jako sam sretan zbog tebe, tvoje porodice i ekipe te ti želim sve najbolje u budućnosti. Moram se zahvaliti svima u mojoj ekipi, nevjerojatno je ono šta se događalo ove godine i hvala vam na svemu jer bez vas sve ovo, ni ove ni svih prijašnjih godina, ne bi bilo moguće", započeo je Nadal pa nastavio:

"Bez vas bih se oprostio puno ranije. Hvala svima koji organizuju ovaj turnir, a koji je najbolji na svijetu. Svi, volonteri, skupljači loptica, ljudi iz organizacije, svi ste sjajni. Zbog vas sam se uvijek ovdje osjećao kao kod kuće. Jako mi je teško opisati osjećaje koje imam."

Dalje je rekao da nikada nije vjerovao da bi u 36 godini mogao igrati na ovom nivou.

"Nikad nisam vjerovao da ću ovdje biti sa 36 godina, kompetitivan i igrati još jedno finale na najvažnijem turniru u mojoj karijeri. Samo želim reći puno hvala svima vama koji ste ovdje na nevjerovatnoj podršci. Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti, ali dat ću sve od sebe da se ponovno vratim", završio je Nadal.