Savladao Fucsovicsa
202

Nadal slavio teškom mukom i zakazao klasik s Đokovićem na Olimpijskim igrama

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal (161. ATP) plasirao se u drugo kolo turnira na Olimpijskim igrama nakon što je danas bio bolji od Mađara Martona Fucsovicsa (83. ATP).

Meč je trajao dva i po sata, a bilo je 6:1, 4:6, 6:4 za legendarnog španskog tenisera.

Nadal je žestoko ušao u meč i osvojio break već na prvom servisu protivnika. Brzo je imao vodstvo 3:0 pa 4:1, a onda je u šestom gemu uzeo novi break kojeg je potom potvrdio za konačnih 6:1 u prvom setu.

Za razliku od prvog seta, početak drugog potpuno je pripao Mađaru koji uzima break na prvi servis Rafe te brzo dolazi u vodstvo 3:1. Iako se Nadal vratio u meč osvojivši break u devetom gemu, odmah u narednom je izgubio svoj servis pa je Fucsovics izjednačio u setovima.

Ključni detalj u odlučujućem trećem setu dogodio se u petom gemu kada je Nadal uzeo break, a potom ga i potvrdio za 4:2. Mirno je potom priveo meč kraju za plasman u narednu fazu takmičenja.

Nadal će u drugom kolu turnira na Olimpijskim igrama igrati protiv srbijanskog tenisera Novaka Đokovića (2. ATP). Spektakularni duel dvojice ponajboljih tenisera svijeta svih vremena sigurno će privući veliku pažnju u Parizu.