Teške sedmice i mjeseci
0

Nadal zabrinjavajućom porukom otkazao Masters, upitno je šta će biti s Roland Garrosom

D. P.
Nadal u velikom problemu (Foto: Twitter)
Nadal u velikom problemu (Foto: Twitter)
Slavni španski teniser Rafael Nadal danas je saopćio tužne vijesti, a to je da neće nastupiti ni na predstojećem Masters 1000 turniru u Madridu.

Nadala već dugo nema na teniskim terenima, a činilo se da bi mogao biti spreman za nastup na Mastersu u svom Madridu. Međutim, to nije slučaj i njegova povreda mišića neće mu dozvoliti nastup na turniru koji počinje 26. aprila.

"Nažalost, osmosedmična prognoza nije bila tačna. Povreda nije zacijelila i ne mogu trenirati da bih se mogao takmičiti. Ne znam kad ću se moći vratiti na terene. Jako mi je žao što ću propustiti turnir kao što je Madrid, do kojeg mi je jako stalo", rekao je utučeni Nadal.

Povredu je slavni Španac zaradio na Australian Openu, a zbog toga je propustio put u Sjedinjene Američke Države na seriju turnira, kao i Masters u Monte Carlu. Sada će propustiti i Madrid, kojeg mnogo voli, ali je bitno da li će biti spreman za period koji slijedi, koji mu je i najvažniji u karijeri.

Od 8. do 15 marta na rasporedu je Masters u Rimu, a onda i njegov najvažniji turnir Roland Garros (28. maj - 11. juni) gdje bi Rafa eventualno krenuo u lov na rekordnu 23. Grand Slam titulu.

"Prošlo je dosta vremena otkako sam direktno komunicirao s javnošću. Bile su ovo teške sedmice i mjeseci. Kao što znate, pretrpio sam ozbiljnu povredu u Australiji. U početku je to trebalo biti šest do osam sedmica, a sada je već 14. Stvarnost je da situacija nije onakva kakvu smo očekivali. Sada sam u teškoj situaciji. Sedmice prolaze, a ja imam iluziju da mogu igrati na najvažnijim turnirima moje karijere poput Monte Carla, Barcelone, Madrida ili Roland Garrosa, a već sam Monte Carlo i Barcelonu propustio", rekao je emotivni Rafa.