Na najvažnijoj funkciji
18

Nadala čeka budućnost u nogometu i to u Realu? Stric Miguel pojačao iznenađujuće glasine

D. P.
Nadal i Perez su u odličnim odnosima (Foto: EPA-EFE)
Nadal i Perez su u odličnim odnosima (Foto: EPA-EFE)
Miguel Angel Nadal, nekadašnji nogometaš Barcelone i stric legendarnog tenisera Rafaela Nadala, govorio je o predstojećem El Clasicu i budućnosti svog bratića.

Rafael Nadal je odlučio završiti veliku tenisku karijeru koja je obilježena brojnim rekordima i trofejima, a završit će je duelima Davis Cupa za svoju Španiju u novembru.

O njegovoj budućnosti mnogo se špekuliše, a sada se u medijima pojavio njegov slavni stric Miguel Angel Nadal, legendarni nogometaš Barcelone koji je u dresu katalonskog kluba odigrao više od 200 utakmica te je godinama bio reprezentativac Španije.

Miguel Angel najbolje poznaje Rafu, a iako je njegov bratić veliki navijač rivalskog Real Madrida, ne predstavlja mu problem da prokomentariše mogući ulazak slavnog tenisera u Kraljevski klub.

Španski mediji neko vrijeme špekulišu da bi Rafa mogao u budućnosti biti involviran u nogomet, a njegov stric je sada pojačao glasine poručivši da ne bi bilo strano da postane jednog dana i predsjednik ovog nogometnog kluba.

"Još uvijek nije poznata Rafina budućnost. Ima dovoljno toga što bi mu moglo biti motivacija u životu. Prvo je bitno da završi karijeru na najbolji mogući način. Nadajmo se da će proći dobro na Davis Cupu, to je važan i težak korak. Njegova karijera bila je fantastična", rekao je Miguel Angel, a onda se osvrnuo na glasine:

"Kada je u pitanju nogomet, veoma je vezan i strastven za Real Madrid. Da li će biti predsjednik kluba, vrijeme će pokazati. On je zaljubljenik u nogomet i ne bi mu bilo strano da bude predsjednik Reala jednog dana", dodao je Rafin stric.

Iako legenda Barcelone, Miguel Angel Nadal smatra da je Vinicius Junior apsolutno zaslužio osvajanje titule najboljeg igrača svijeta jer je prvi favorit u borbi za Zlatnu loptu.