Baš se zakuhalo
45

Nike i Lacoste "zaratili" oko Đokovića i Nadala, iz francuskog brenda tvrde: Nikad s Rafom

D. P.
Lacoste je odgovorio Nikeovom direktoru (Foto: EPA-EFE)
Lacoste je odgovorio Nikeovom direktoru (Foto: EPA-EFE)
Izjava nekadašnjeg direktora Nikea Mikea Nakajime o Novaku Đokoviću privukla je mnogo pažnje, a sada je stigao odgovor iz Lacostea.

Nakajima je u razgovoru za CNN početkom sedmice privukao mnogo pažnje nakon što je poručio da "Novak Đoković i nije toliko privlačan ovom slavnom brendu jer uvijek postoji tamni oblak iznad njega te da to veliki sportski brendovi ne žele vidjeti".

Nije se dugo čekao odgovor. Thierry Guibert, izvršni direktor brenda Lacoste, koji oblači Đokovića, stao je u odbranu prvog tenisera svijeta.

Da je baš "zaiskrilo" među velikim sportskim brendovima, potvrđuje izjava Guiberta koji je odmah odgovorio na račun Rafaela Nadala, koji je zaštitno lice Nikea.

"Lacoste je tako ponosan što ima Novaka i nikada ne bi odabrao Nadala, uz svo dužno poštovanje prema njemu", javno je, putem Twittera, poručio izvršni direktor francuskog brenda Lacostea.

Komentari na društvenim mrežama odmah su postali viralni. Đoković se još uvijek nije oglasio o komentarima Nikeovog direktora.

U međuvremenu, Đoković je odlično započeo 2023. godinu osvojivši dva uzastopna turnira, ATP u Adelaideu i Australian Open.