2:1 u setovima
168

Odlični Džumhur pobijedio nakon preokreta i plasirao se u finale turnira u Beogradu

K. H.
Damir Džumhur (Foto: Instagram)
Damir Džumhur (Foto: Instagram)
Najbolji bh. teniser Damir Džuhmur pobijedio je Slovaka Jozefa Kovalika (ATP: 128.) rezultatom 2:1 u setovima te se plasirao u finale ATP Challengera koji se igra u Beogradu.

Prvi set bolje je otvorio Kovalik. U četvrtom gemu pravi break i stiže u vodstvo od 3:1, a iako je Damir "vratio" break u sedmom gemu kada je smanjio na 4:3, Slovak je u osmom gemu napravio još jedan, stigao u vodstvo od 5:3 i ubrzo nakon toga stigao do vodstva u setovima.

Drugi set naš teniser odigrao je znatno bolje, a posebno kada je u pitanju bila igra na njegov servis. U četvrtom gemu Damir pravi break i stiže u vodstvo od 3:1, a nakon toga je sigurnom igrom na svoj servis uspio sačuvati prednost i na kraju doći do poravnanja u setovima.

Odmah na početku trećeg seta Damir pravi break i stiže u vodstvo od 2:0, no Slovak je uzvratio istom mjerom, a ključni trenutak bio je u sedmom gemu kada je naš najbolji teniser napravio drugi break, stigao u vodstvo od 5:3 i ubrzo nakon toga stigao do pobjede i plasmana u finale.

Džumhur će u finalu igrati protiv španskog tenisera i 105. na ATP listi Roberta Carballesa Baene.