Kod dama bez iznenađenja
43

Osmi igrač svijeta ispao s Wimbledona, Medvedev se namučio, Alcaraz lako prošao dalje

D. P.
Alcaraz bez problema ide dalje (Foto: EPA-EFE)
Alcaraz bez problema ide dalje (Foto: EPA-EFE)
Tokom trećeg dana Wimbledona brojni favoriti su prošli dalje, ali smo vidjeli i pravu senzaciju te pobjedu veterana Fabija Fogninija protiv osmog igrača svijeta Caspera Ruuda.

Kiša pravi ogromne probleme organizatorima Wimbledona i trenutno se ne igra nigdje osim na dva glavna terena. To je dovelo do brojnih pomjeranja mečeva.

Osim Ruuda, ostali favoriti su ovjerili plasman dalje. Branilac titule Carlos Alcaraz nije imao nikakvih problema protiv Australca Aleksandra Vukića.

Manje drame bilo je u prvom setu, kojeg je Alcaraz dobio nakon tie-breaka rezultatom 7:5, a onda je u naredna dva seta podigao nivo igre i oba puta slavio sa po 6:2.

Neočekivano težak meč iza sebe ima peti teniser svijeta Daniil Medvedev. Rus je uprkos većim problemima uspio savladati Alexandrea Mullera s 3:1 (6:7, 7:6, 6:4 i 7:5), ali se mnogo energetski istrošio i sigurno je da nije očekivao da će se na terenu zadržati tri i po sata protiv 102. igrača svijeta.

Iz takmičenja je ispao hrvatski teniser Borna Ćorić, od kojeg je u tri seta očekivano bio bolji Frances Tiafoe, dok je nakon drame u pet setova ispao i srbijanski teniser Laslo Đere.

Kod dama nije bilo iznenađenja pa je tako Coco Gauff slavila sa 6:2 i 6:2 protiv Ance Alexije Todoni iz Rumunije. Dalje su prošle i Elena Svitolina te Danielle Collins.