Poznati polufinalisti
46

Podvig Amerikanaca na US Openu kakav se čeka 19 godina, traje bajka najbogatije teniserke svijeta

D. P.
Tiafoeu je predao Dimitrov (Foto: EPA-EFE)
Tiafoeu je predao Dimitrov (Foto: EPA-EFE)
U noći iza nas saznali smo prve polufinaliste US Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nakon 19 godina dvojica Amerikanaca jedan protiv drugoga borit će se za prolaz u finale.

Taylor Fritz i Frances Tiafoe izborili su plasman u polufinale, a to je prvi put da su dvojica domaćih tenisera izborili polufinale US Opena nakon davne 2005. godine. Također, SAD će imati prvi put finalistu nakon što je 2009. godine Andy Roddick izgubio od Rogera Federera.

Fritz je priredio veliko iznenađenje savladavši Alexandera Zvereva rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:4 i 7:6 nakon tri i po sata žestoke borbe na Arthur Ashe stadionu.

S druge strane, nikad bolji Frances Tiafoe razbijao je Grigora Dimitrova sve do sredine četvrtog seta kada je Bugarin predao meč.

Dimitrov se povukao s terena nakon vodstva Tiafoea rezultatom 6:3, 6:7, 6:3 i 4:1.

I u konkurenciji dama domaći navijači imaju razloga za slavlje jer na US Openu se nastavlja bajka Emme Navarro. Najbogatija teniserka svijeta, za čiju porodicu se pretpostavlja da je "teška" 3,5 milijardi dolara, iznenadila je Španjolku Paolu Badosu rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 7:5.

Za kraj, fenomenalna Arina Sabalenka, o kojoj ne treba trošiti riječi, pregazila je sedmu igračicu svijeta Qinwen Zheng rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:2, te tako nastavila nezaustavljiv pohod ka novoj Grand Slam tituli.