Čeka nas sjajan meč
8

Poznati finalisti US Opena, Sinner ostvario historijski uspjeh za italijanski tenis

D. P.
Sinner i Fritz u velikom finalu (Foto: Ilustracija/Twitter)
Sinner i Fritz u velikom finalu (Foto: Ilustracija/Twitter)
U noći iza nas odigrani su polufinalni parovi US Opena u muškom singlu, a veliko finale posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni izborili su Jannik Sinner i Taylor Fritz.

Sinner, koji je trenutno prvi igrač svijeta, nastavio je sa sjajnom sezonom plasiravši se u finale US Opena pobjedom nad Britancem Jackom Draperom rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 7:6 i 6:2.

Prva dva seta donijela su pravu dramu, a Sinner ih je dobio u uzbudljivim završnicama osvajanjem ključnih poena. Nakon što je slavio sa 7:5: i 7:6 u prva dva seta, najbolji igrač svijeta je lako s dva breaka priveo i treći set kraju.

Sinner je tako postao, koliko god to nerealno zvuči za ovu veliku zemlju, prvi Italijan ikada u finalu US Opena.

Tu će igrati protiv Taylora Fritza, boljeg iz američkog maratona kojeg smo gledali do kasno u noć u New Yorku.

Fritz je savladao sunarodnjaka Francesa Tiafoea nakon velikog preokreta rezultatom 3:2, po setovima 4:6, 7:5, 4:6, 6:4 i 6:1 za tri sata i 21 minute na terenu.

Tako je Fritz opravdao ulogu favorita, ali nakon duela u kojem je Tiafoe propustio svoje šanse i ispustio situaciju u kojem mu je nekoliko poena moglo donijeti rezultat karijere.

Veliko finale Sinnera i Frtiza na rasporedu je sutra od 20 sati. Večeras je na rasporedu finale u konkurenciji dama, a sastaju se od 22 sata Jessica Pegula i Arina Sabalenka.