Tužna vijest kod susjeda
4

Preminuo Jovan Lilić, bivši Đokovićev trener i legenda srbijanskog tenisa

D. P.
Foto: Teniski savez Srbije
Foto: Teniski savez Srbije
Srbijansku sportsku javnost jutros je potresla vijest o smrti Jovana Lilića (1965-2024), legendarnog teniskog stručnjaka koji je ostavio veliki trag i na karijeru Novaka Đokovića.

Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovjek koji je afirmisao srbijanske tenisere, a preminuo je poslije duge i teške bolesti u Beogradu.

Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Davis Cup tima Srbije. Osvajao je brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije.

Najvažniji uspjeh je što se okitio kao trener "Salatarom" u Davis Cup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzanu medalju.

"Saučestvujemo u bolu porodice Lilić. Sahrana je u utorak, 8. oktobra u 13 sati na beogradskom groblju Lešće", saopćeno je iz Teniskog saveza Srbije.

Vijest je brzo stigla i do njegovog nekadašnjeg miljenika Novaka Đokovića, s kojim je radio i ostavio traga na njegovoj karijeri.

"Spec Naz moj", objavio je Đoković uz emotikone sklopljenih molitvenih ruku i suza.