ATP Banja Luka
56

Prepune tribine i Dodik u loži na premijernom nastupu Đokovića, pogledajte kako je dočekan

H. H.
Đoković tokom izlaska na teren (Foto: Screenshot)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas igra svoj prvi meč na ATP turniru u Banjoj Luci protiv Francuza Luce Van Asschea, a očekivano, dočekale su ga prepune tribine na Centralnom terenu.

Đoković je dobio ovacije banjalučke publike koja je dugo čekala nastup legendarnog tenisera, a u loži se okupio veliki broj poznatih ličnosti predvođenih predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Dodik meč prati u društvu makedonskog košarkaša Pere Antića, a tu je i predsjednik Organizacionog odbora turnira Bojan Vujić i član SNSD-a Nikola Špirić.

"Sjajno je što sam ovdje, bio sam nekoliko puta u Banjoj Luci. Posjetio sam predsjednika, da dobijem medalju zasluga, igrao sam sa Troickim ovdje egzibiciju. Sjećam se kako su me sjajno dočekali, otvorenih ruku, sjajno je biti ovdje gdje imamo toliko ljubavi i podrške od strane lokalnih ljudi", rekao je Đoković na press-konferenciji pred nastup, pa nastavio:

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam opet ovdje, prvi put profesionalno kao učesnik turnira. Dobra stvar u tenisu je što svake nedjelje imate novu priliku da napravite korak dalje nego nedjelju prije. Okrenuo sam novi list, naravno da nisam bio zadovoljan rezultatom u Monte Carlu, ali ovo je nova nedjelja. Odmah sam dobio punih lijepih emocija od ljudi koji su me sačekali na aerodromu, ispred hotela i na treningu. To je prevazišlo moja očekivanja i nadanja. Za sportiste iz Srbije je ovo najbolje mjesto na kom možemo da se takmičimo, osjećanje je kao da igrate kod kuće", izjavio je Novak.

Prvi teniser svijeta na ATP listi je na turniru u Monte Carlu imao probleme s bolovima u laktu, ali njegov brat Đorđe je siguran da takvih problema u Banjoj Luci neće biti i da će dati sve od sebe da osvoji turnir.