Ispao s AO-a
60

Scena koja će obići svijet: Nadalova supruga uplakana nakon povrede, teško je podnijela sve

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
U stručnom štabu Rafaela Nadala teško su podnijeli povredu koju je ovaj španski teniser doživio u drugom setu meča protiv Amerikanca Mackenzija McDonalda rezultatom 3:0 u setovima, a posebno se to odnosi na njegovu suprugu Mariju Franciscu Perello.
Nadal je povredu doživio u drugom setu spomenutog meča kada je u jednom trenutku samo počeo šepati te se držati za preponu lijeve noge, a već tada je bilo jasno da se neće moći vratiti u ovaj meč i da će se već u 2. kolu oprostiti od prvog Grand Slama u sezoni.
U tom trenutku, kamera je prikazala članove njegovog tima na tribinama, a dok su treneri bili zabrinuti i vidno svjesni da je kraj nastupa na Australian Openu, njegova supruga Mery Perell je bila uplakana i nije mogla zaustaviti suze.
Podsjećamo, Nadal je izgubio rezultatom 3:0 i tako ostao bez prilike da brani titulu prvaka osvojenu prošle godine u Australiji.

Nadal je prije nastupa na ovom Grand Slamu rekao da mu je potrebno samo nekoliko pobjeda da se vrati u staru formu, no na njegovu žalost, opet se povrijedio i njegov put u Australiji je završen.