Promocija zemlje
582

"Šeik Novak": Đoković obukao tradicionalnu saudijsku nošnju i izazvao brojne reakcije

H. H.
Đoković je nastupom na turniru zaradio 1,5 miliona dolara (Foto: Instagram)
Đoković je nastupom na turniru zaradio 1,5 miliona dolara (Foto: Instagram)
Srbijanski teniser Novak Đoković proteklih dana boravio je u saudijskom Rijadu na egzibicionom turniru "Slam šest kraljeva", a tom prilikom je napravio i zanimljiv "photo shooting" koji je oduševio Saudijce.

Naime, Đoković je na nekoliko lokacija pozirao u njihovoj tradicionalnoj nošnji, nakon čega su se na društvenim mrežama nizali simpatični komentari poput "šeik Novak", "Kralj pustinje" i slično.

Đoković se pokazao vrlo aktivnim u kampanji promovisanja tenisa u Saudijskoj Arabiji, a na ovaj način dodatno je promovisao i samu državu, te nema sumnje da je bogato nagrađen poput Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su turistički ambasadori Saudijske Arabije.

Turnir "Slam šest kraljeva" nije imao nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, ali Saudijcima nije bilo teško da privuku "kraljeve" pošto je pobjednik Jannik Sinner kući odnio šest miliona dolara, što je najveća novčana nagrada u historiji tenisa.

Svaki od tenisera je samim dolaskom na ovaj turnir zaradio najmanje 1,5 miliona američkih dolara, a osim Sinnera i Alcaraza na turniru su učešće uzeli Daniil Medvedev, Holger Rune, Rafael Nadal i Novak Đoković.