Prepisao Novakov recept
41

Sinner objavom iznenadio tenisku javnost, "ukrao" je Đokoviću dvojicu trenera

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prije samo četiri dana najbolji teniser svijeta Jannik Sinner zaposlio je jednog bivšeg trenera Novaka Đokovića, a sada je iznenadio sve objavom da se u njegov tim pridružio još jedan saradnik srbijanskog tenisera.

Sinner, koji je osvojio tek završeni US Open, zaposlio je prvo Marca Panichija, doskorašnjeg najbližeg saradnika Novaka Đokovića, a sada je iznenadio javnost fotografijom i s Ulisesom Badiom, još jednim Đokovićevim bliskim saradnikom iz prošlosti.

Panichi će sa Sinnerom raditi na kondicionoj pripremi, dok je Badio jedan od najpopularniji fizioterapeuta u svijetu sporta i čovjek koji je odradio velike stvari sa Đokovićevim zdravljem te tako utjecao na rezultate najuspješnijeg tenisera ikada.

Sinner s Panichijem i Badiom želi napasti tenisku besmrtnost jer je vrh dotakao, ali ga sada želi zadržati na duži niz godina, pa je angažovao dvojicu provjerenih stručnjaka.

"Dobrodošli u ekipu, Marco i Ulises", objavio je Sinner na fotografiji sa dvojicom novajlija, koji su blisko radili sa Đokovićem ne tako davno.

Sinner, prvi reket svijeta trenutno, osvojio je dvije Grand Slam titule u ovoj sezoni, a ukupno 16 ATP titula u karijeri. Kako su mu tek 23 godine, a velikani jedan po jedan završavaju karijeru, definitivno će u budućnosti s Carlosom Alcarazom voditi najveće bitke za teniski tron.