Masters Cincinnati
154

Sinner osvojio petu veliku titulu u sezoni i učvrstio se na poziciji najboljeg tenisera svijeta

D. P.
Nova titula za mladog Italijana (Foto: EPA-EFE)
Nova titula za mladog Italijana (Foto: EPA-EFE)
Italijanski teniser Jannik Sinner nastavio je sa sezonom iz snova osvojivši Masters 1000 turnir u Cincinnatiju pobjedom nad Francesom Tiafoeom u dva seta rezultatom 7:6 (4) i 6:2.

Trenutno najbolji teniser svijeta prema ATP listi je osvojio peti turnir od 11, koliko je igrao ove godine, a Tiafoe izuzev borbe u prvom setu nije mu bio dostojan rival i to pred svojom publikom.

U prvom setu vidjeli smo pravu borbu i odlične servise s obje strane. Breakova nije bilo u 12 gemova, pa se u tie-breaku set "prelomio".

Tu se bolje snalazi mladi Italijan koji je tri puta osvojio poen na servis protivnika i rezultatom 7:4 u tie-breaku poveo u ovom meču.

Drugi set bio je rutinsko odrađivanje posla. Već u prvom gemu napravio je break, a onda ga i uduplao pri rezultatu 3:1, te lagano priveo meč kraju rezultatom 6:4.

Tako je Italijan stigao do pete titule u 2024. godini, ali i 15. u karijeri kojom se učvrstio na prvom mjestu ATP liste.

Podsjetimo, jučer je kod dama na istom turniru titulu osvojila treća teniserka svijeta Arina Sabalenka, koja je također savladala favoritkinju domaće publike. Bjeloruskinja je bila bolja od Jessice Pegule rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.