Druga Grand Slam titula
178

Sinner "počistio" Fritza s terena i osvojio US Open

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Italijanski teniser Jannik Sinner osvojio je svoju drugu Grand Slam titulu pobijedivši u finalu US Opena Amerikanca Taylora Fritza s 3:0 po setovima.

Sinner je na ovaj turnir došao s velikim problemima budući da je optužen za korištenje dopinga, no na kraju je izbjegao suspenziju te je prihvaćeno njegovo objašnjenje i opravdanje. Velike turbulencije se na kraju nisu odrazile na njegovu igru jer je furiozno došao do druge Grand Slam titule u karijeri.

Već i prvom gemu Sinner je iskoristio drugu brejk loptu i poveo s 1:0 u setovima da bi se Fritz vratio u četvrtom iskoristivši treću brejk loptu i izjednačivši rezultat na 2:2. Sinner je u petom gemu propustio brejk loptu, ali nije u sedmom te je poveo s 4:3 da bi u devetom gemu iskoristio treću brejk odnosno set loptu i poveo s 1:0 u setovima.

Drugi set je bio mnogo izjednačeniji, a ključni brejk je napravio još jednom Sinner i to u desetom gemu kada je iskoristio prvu brejk šansu i poveo s 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta Fritz je imao tri vezane brejk lopte nakon čega je Sinner osvojio pet poena zaredom i poveo s 1:0 u ovoj fazi meča. U šestom gemu je Italijan imao dvije vezane brejk lopte, no Fritz se sjajnim servisima spasio i izjednačio na 3:3, a već u sljedećem gemu je Amerikanac iskoristio brejk šansu i poveo s 4:3.

Potom su obojica tenisera zadržala svoj servis, a Fritz je u desetom gemu servirao za smanjenje rezultata u setovima, no Sinner je iskoristio brejk šansu i izjednačio na 5:5. Osvojio je Sinner do kraja dva uzastopna gema i stigao do uvjerljive pobjede u finalnom meču.

Italijanu je ovo bila druga Grand Slam titula u karijeri, a prvu je osvojio u januaru ove godine kada je bio najbolji na Australian Openu.

Rezultat:

Jannik Sinner (Italija) (1) - Taylor Fritz (SAD) (12) 3:0 (6:3, 6:4, 7:5)