U više od 240 zemalja
15

Stiže jedan od najiščekivanijih sportskih dokumentaraca, objavljen i datum premijere

H. H.
"Federer: Twelve Final Days" prikazuje posljednjih 12 dana slavne karijere Rogera (Foto: Screenshot)
"Federer: Twelve Final Days" prikazuje posljednjih 12 dana slavne karijere Rogera (Foto: Screenshot)
Prime Video najavio je datum premijere filma "Federer: Twelve Final Days" 20. juna na inauguralnoj Amazon Upfront prezentaciji.

Prime Video je također objavio teaser trailer za dugometražni dokumentarac koji prikazuje posljednjih 12 dana karijere teniske ikone Rogera Federera.

Dokumentarac će premijerno biti prikazan ekskluzivno na Prime Videou u više od 240 zemalja i teritorija širom svijeta, a realizovan je pod vodstvom Oscarom nagrađenog režisera Asifa Kapadia i režisera Joea Sabije.

"Federer: Twelve Final Days" prikazuje posljednjih 12 dana slavne karijere Rogera u njegovom najranjivijem i najiskrenijem izdanju, dok se oprašta od tenisa i navijača koji su oblikovali njegov život u posljednje dvije decenije.

Uz intervjue legendarnih rivala i prijatelja Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Andyja Murraya, "Federer: Twelve Final Days" pruža neviđeni pristup vezi između ovih zvijezda.

Za prvi dokumentarni film koji prikazuje njegov život i karijeru, 20-struki Grand Slam šampion u singlu omogućio je filmskim stvaraocima neviđeni pristup i svojoj kući i hotelskoj sobi tokom turnira Laver Cup koji je održan u londonskoj O2 Areni.

Film sadrži i intervju njegove supruge Mirke Federer poslije više od decenije, te se očekuje da bude pravi hit kada izađe.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer (43) u septembru 2022. godine oprostio se od profesionalne karijere u kojoj je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio kao prvi igrač svijeta.