"Da li je sve blef?"
164

Švicarci se nakon rutinske pobjede Đokovića na startu Wimbledona pitaju: Da li je stvarno operisan?

E. B.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je jučer rutinski pobijedio Čeha Vita Koprivu u prvom kolu Wimbledona, što je izazvalo dosta pažnje u švicarskim medijima koji sumnjaju na to da je Srbijanac lagao da je nedavno operisan.

Đokovićev nastup na Wimbledonu je bio upitan jer je nedavno otišao na operaciju koljena, a u prvom kolu je pobijedio Koprivu sa 6:1, 6:2, 6:2, te je taj rezultat ponukao švicarski Neue Zürcher Zeitung da posumnja u to da je Đoković uopće operisan.

Neue Zürcher Zeitung je objavio tekst s naslovom: "Čudesno izlječenje Novaka Đokovića - sada i Srbija ima koljeno nacije".

Odmah na početku teksta postavlja se pitanje: "Da li je zaista imao operaciju ili je sve bio samo blef?", a u članku se navodi da je 37-godišnji Srbijanac povrijedio koljeno na Roland Garrosu prije nešto više od tri sedmice u duelu protiv Caspera Ruura, te da je dan kasnije objavljeno da je operisao meniskus u Parizu.

"Operacije koljena su delikatne za tenisere, to je poznato ne samo u Švicarskoj. Roger Federer je 2020. ozlijedio meniskus dok je kupao svoje kćerke i morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere", naveli su Švicarci i dodali:

"Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, posljednjih dana u Wimbledonu su se pojavile sumnje da li je Srbin zaista operisan. Sumnje je podgrijao Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je lokalnim medijima rekao da je razgovarao s Đokovićevim stricem Goranom i da mu je on rekao da Đoković nije bio na operaciji", naveli su Švicarci.