Rezultat je 1:1
99

Teniseri BiH i Tajvana poravnati nakon prvog dana Davis Cupa, sutra odlučujuće borbe

D. P.
Foto: Facebook/Teniski savez BiH
Foto: Facebook/Teniski savez BiH
Okončan je prvi dan takmičenja u Davis Cupu gdje selekcija Bosne i Hercegovine na gostovanju Tajvanu trenutno ima rezultat 1:1. Radi se o prvom kolu Prve svjetske divizije.

Prava zbrka nastala je jutros nakon meča našeg Mirze Bašića i domaćeg Chuna Hsina Tsenga. Iako na zvaničnoj stranici Davis Cupa već šest sati stoji da je Tajvanac slavio u ovom meču, iz Teniskog saveza BiH potvrdili su za Klix.ba da se radi o velikom propustu te da je Bašić slavio na kraju, kao i da se radi na tome da Davis Cup upiše tačan rezultat ovog meča u korist BiH.

Bašić je nakon više od dva sata borbe savladao Tsenga rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:5 i 6:4.

Nakon Bašića, na teren je izašao najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je doživio poraz od Wua Tunga Lina rezultatom 2:0 (6:2 i 6:1), tako da je trenutni rezultat 1:1.

Program se nastavlja sutra kada će snage odmjeriti prvo dublovi. BiH će predstavljati kombinacija Nerman Fatić - Tomislav Brkić, dok će za domaćine igrati Horay i Hsuyuhsiou.

Nakon toga će se odigrati posljednja dva singla, a igra se na tri dobijena meča. Pobjednik ukupnog ogleda BiH i Tajvana izborit će play-off za ulazak u elitnu diviziju Davis Cupa s najboljim selekcijama svijeta.

Poražena selekcija iz ovog dvoboja igrat će play-off za ostanak u Prvoj svjetskoj diviziji.