Uspjeh karijere
48

Veliko iznenađenje u četvrtfinalu Wimbledona, Đokovića čeka mladi Italijan

D. P.
Uspjeh karijere Musettija (Foto: EPA-EFE)
Uspjeh karijere Musettija (Foto: EPA-EFE)
Mladi italijanski teniser Lorenzo Musetti (22) ostavio je uspjeh karijere plasiravši se u polufinale Wimbledona pobjedom nad Taylorom Fritzom u pet setova.

Musetti (25. ATP) bio je bolji od Fritza (12. ATP) rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 7:6, 6:2, 3:6 i 6:1 nakon tri i po sata borbe.

Fritz je očekivano bolje ušao u dvoboj, osvojio je prvi set i očekivalo se da će ići ka pobjedi protiv 22-godišnjaka. No, Italijan se aktivirao i preokrenuo rezultat na 2:1 u setovima.

Tada se ponovo Fritz probudio i osvojio četvrti set rezultatom 6:3 odveo duel u peti odlučujući set. Mimo svih očekivanja, u posljednjem setu na terenu je postojao samo jedan teniser, a to je bio Musetti koji je s velikih 6:1 ostvario plasman u finale.

To je za 22-godišnjeg Italijana najveći rezultat u karijeri, ne samo na Wimbledonu, već na svim Grand Slamovima jer nikada nije stigao do polufinala.

Ipak, Musetti će u polufinalu imati najteži mogući zadatak jer ga čeka odmorni Novak Đoković, koji nije morao igrati protiv povrijeđenog Alexa De Minaura zbog predaje Australca. U drugom polufinalu sastaju se Daniil Medvedev i Carlos Alcaraz.