Neće igrati na AO
12

WTA nakon deportacije češke teniserke: Ukinuta joj je viza, a nije uradila ništa pogrešno

D. P.
Voračova je deportovana iz Australije (Foto: Facebook)
Voračova je deportovana iz Australije (Foto: Facebook)
Ženska teniska asocijacija (WTA) oglasila se nakon što je češka teniserka Renata Voračova deportovana iz Australije poslije ukidanja vize za ovu zemlju.
Slično kao Đoković, Voračova je stigla u Australiju zahvaljujući medicinskom izuzeću, ali joj je u međuvremenu viza otkazana. Da stvari budu bizarnije, Čehinja je tu provela nekoliko dana i čak igrala turnir, prije nego što joj je viza otkazana.

No, za razliku od Đokovića, Voračova je nakon smještaja u prihvatnom hotelu deportovana iz Australije i neće učestvovati na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

O svemu se oglasila organizacija WTA iz koje naglašavaju da Voračova nije učinila ništa pogrešno.

"WTA podržava i cijeni napore koje su uložili Craig Tiley i Teniska asocijacija Australije da bi organizovali tenisko ljeto pod uslovima koji nastavljaju da budu izazovni za sve. WTA vjeruje da bi sve teniserke trebalo da se vakcinišu i u potpunosti podržavaju imigracionu politiku koja je na snazi jer je zaštita australijskih zajednica u kojima se takmičimo od ključne važnosti", navode iz WTA.

Ženska teniska asocijacija vjeruje Čehinji i naglašava da je ona već odigrala turnir u Melbourneu.

"Uzevši sve to u obzir, komplikacije koje su se desile u posljednjih nekoliko dana, pošto su sportisti poštovali odobreni i autorizovani proces dobijanja medicinskog izuzeća za ulazak u zemlju su nesretne. Renata Voračova je ispoštovala ta pravila i procedure, dobila je dozvolu za ulazak u zemlju po dolasku, takmičila se na turniru i odjednom joj je viza ukinuta, a nije uradila ništa pogrešno. Nastavit ćemo da radimo sa svim organizacijama da bi se ova nesretna situacija riješila na pravi način", zaključuju iz WTA.

Voračova je u međuvremenu najavila da će zatražiti odštetu od Teniske asocijacije Australije.