SP za košarkašice
50

Tok utakmice: BiH - Južna Koreja 66:99

H. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Južne Koreje igrala je treći meč na Svjetskom prvenstvu u Australiji, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

40' - Novi poeni za Južnu Koreju, a potom Delić postiže novi koš. Trojka za kraj i pobjedu Korejanki 99:66.

39' - Rsapad u našoj igri, sada je 30 poena prednosti za Južnu Koreju. Deura potom postiže koš za naš tim, ali i Korejanke uzvraćaju.

38' - Kang postiže svoj 37. poen, nevjerovatno.

37' - Sada lagani poeni za raspoložene Korejanke, sada je 26 poena razlike.

36' - Novi koševi za Južnu Koreju, a potom gubimo loptu.

35' - Elez poentira, a Korejanke ne pogađaju šut za tri poena.

34' - Obje reprezentacije jedva čekaju kraj, a Kang postiže svoj 35. poen (60:84).

33' - Korejanke prekidaju lošu seriju, a mi nastavljamo griješiti.

32' - Dva brza poena Jones i Domuzin, a potom nova greška Korejanki i Jones smanjuje na -20 (60:80).

31' - Jones ponetira, ali ide nova trojka Korejanki.

Treća četvrtina

30' - Novi poeni za Južnu Koreju, a potom gubimo loptu. Nesportska lična greška za Mateu Tavić. Korejanke pogađaju oba slobodna bacanja (52:76).

29' - Tavić pogađa, ali odmah Korejanke uzvraćaju. Jones pravi četvrtu i nesportsku ličnu grešku. Kim je sigurna sa slobodnih bacanja (52:72).

28' - Još jedna trojka Korejanki, nevjerovatno. Jones na drugoj strani pogađa ispod koša, njen 15. poen. I Južna Koreja pogađa novu trojku.

27' - Još jednom ne pogađamo, a Korejanke idu na +15. Deseta trojka za njih i serija 9:0. Delić sa slobodnih bacanja postiže samo jedan poen.

26' - Koš Korejanki uz dodatno slobodno bacanje koje koriste (47:56). Jones ne pogađa, a na drugoj strani ide nova trojka za velikih +12 Južne Koreje (47:59).

25' - Još jedna trojka za Južnu Koreju koja ide na +10. Knežević odmah smanjuje na 45:53. Korejanke potom griješe, a Tavić poentira.

24' - Jones nije pogodila za tri poena, ali Korejanke prave prekršaj u napadu.

23' - Lagani poeni za Delić, ali nezaustavljiva Kang postiže trojku (43:50).

22' - Serija nevjerovatnih grešaka na obje strane, sada je Jones faulirana ispod koša.

21' - Počelo je drugo poluvrijeme, a Jones odmah postiže koš, a potom i novi. Ipak, Koreja lakim poenima ide na +6 (41:47).

Druga četvrtina

20' - Elez poentira uz dodatno slobodno bacanje koje ne koristi. Korejanke pogađaju u posljednjem napadu za 37:45 nakon prvog poluvremena.

19' - Korejanke griješe, a Domuzin smanjuje (35:41). Kang nastavlja svoju seriju na drugoj strani.

18' - Tavić promašuje oba slobodna bacanja, a Korejanke pogađaju nakon lijepe akcije.

17' - Novi promašaj Korejanki za tri poena, a zatim poentira Jones (33:36). Korejanke zatim pogađaju novu trojku nakon serije promašaja. Kang je do sad ubacila 20 poena.

16' - Nismo iskoristili napad, ali i Korejanke ne pogađaju trojku. Serija promašaja s obje strane. Deura nakon prekršaja pogađa samo jedno slobodno bacanje (31:36).

15' - Anđela Delić smanjuje trojkom, a Korejanke ne pogađaju.

14' - Poeni za naš tim, ali odmah primamo novi koš (27:36).

13' - Jones gubi loptu, a Kang iz kontre pogađa (25:34). Igramo vrlo slabo, čak je i Jones indisponirana i teško ćemo ovako moći do pobjede.

12' - Elez pogađa trojku za naš tim, ali ponovo trojka Korejanki (25:32). Jones pravi faul u napadu, njena treća lična greška.

11' - Korjanke ne koriste dva napada, a na drugoj strani poentira Džombeta. Kim na drugoj strani koristi jedno slobodno bacanje. Jones je pogađa trojku, a Korejanke to kažnjavaju trojkom (22:29).

Prva četvrtina

10' - Sada trojku pogađa Elez i smanjuje rezultat (20:25). Korejanke prave grešku u koracima, ali ne koristimo posljednji napad u prvoj četvrtini.

9' - Nova trojka Korejanki za velikih +6. Potom Gubimo loptu i primamo koš iz kontre (17:25).

8' - Delić je pogodila trojku i vratila nam prednost (17:16). Kang je zatim pogodila dva slobodna bacanja (17:18). Nova greška u napadu našeg tima i sada je 17:20

7' - Knežević pogađa za 14:12, ali potom primamo dva ekspresna koša za prvo vodstvo Južne Koreje (14:16).

6' - Jones je napravila već drugi prekršaj i ljuta je otišla na time-out. Koreja je sada izjednačila na 12:12.

5' - Korejanke pogađaju treću trojku i vraćaju se u utakmicu. Nismo iskoristili dva vezana napada, a potom pravimo i faul u napadu Jones.

4' - Trojka Knežević za 12:4, ali istom mjerom uzvraćaju Korejanke.

3' - Korejanke pogađaju trojku, a potom i jedno slobodno bacanje (9:4).

2' - Jones je promašila šut za tri poena, a Korejanke potom prave nesportsku ličnu grešku. Tavić koristi oba slobodna bacanja, a potom poentira i Jones.

1' - Počela je utakmica. Sretno BiH! Jones odmah pogađa trojku za 3:0. Potom Korejanke griješe, a Tavić poentira za 5:0.

9:55 - U toku je intoniranje nacionalnih himni.

9:50 - U prvom meču 3. kola u našoj grupi selekcija SAD-a pobijedila je Kinu rezultatom 77:63.

9:45 - Inače, Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji. U grupi A s reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine, a po četiri selekcije iz grupa A i B izborit će plasman u četvrtfinale.

9:40 - Također, selektor se osvrnuo na zgusnut raspored u kojem se igra pet utakmica u šest dana.

"Raspored je 'lud', imali smo malo sreće jer smo jučer igrali u 10:30 sati po lokalnom vremenu, a danas u 14 sati. Kina je utakmicu završila u 19:30 sati, a sada 17 sati kasnije igraju novi meč. Ja da se pitam, ne bih dopustio da se igraju više od dvije utakmice zaredom", dodao je Lojo.

9:35 - Selektor Giran Lojo rekao da je pojavljivanje ženske košarkaške reprezentacije u Australiji samo po sebi uspjeh, misleći vjerovatno na velike probleme koje je naš tim imao u samoj organizaciji puta i teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se Košarkaški savez BiH nalazi.

"Nama je ovo prvo učešće na Svjetskom prvenstvu. Samo pojavljivanje ovdje je za nas ogroman uspjeh s obzirom na to s kakvim problemima smo se susretali. U suštini, nisam zadovoljan rezultatom protiv Kine, volio bih da smo izgubili s manjom razlikom. Protiv Koreje ćemo dati sve od sebe da ostvarimo tu prvu pobjedu", rekao je Lojo.

9:30 - Košarkašice BiH su u uvodna dva meča poražene od Portorika i Kine pa u susretu s Južnom Korejom nemaju pravo na kiks ukoliko žele zadržati šanse za prolazak dalje. Prije samog početka turnira naš tim je bio veliki favorit u ovom okršaju, ali slabe partije na startu SP-a pozivaju na oprez i jasno je da utakmica ipak neće biti nimalo lagana.

9:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 3. kola grupne faze Svjetskog prvenstva za žene između naše Bosne i Hercegovine i Južne Koreje. Susret se igra u Sydneyju (Australija) s početkom u 10 sati.