Liga prvaka
261

Veliki interes za meč Sarajeva i Celtica: Stiže 3.000 Škota, uskoro odluka o TV prijenosu

N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva novu sezonu otvaraju 9. jula, kada će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka odmjeriti snage sa škotskim prvakom Celticom.

Iako još uvijek nije službeno započela najava ove spektakularne utakmice te još uvijek nema informacija o kartama, u regionu vlada veliko interesovanje za susret.

Svakodnevno stižu upiti navijača iz drugih država o kartama te rezervacijama ulaznica, što su nam i potvrdili iz kluba s Koševa.

"Na osnovu zaprimljenih zahtjeva za akreditovanjem na predstojećoj kvalifikacionoj utakmici Lige prvaka očekujemo prisustvo velikog broja regionalnih medija. Osim toga, svakodnevno stižu upiti i molbe za rezervacije ulaznica za utakmicu. Prodaja ulaznica počet će naredne sedmice, o čemu će navijači biti blagovremeno obaviješteni", rekli za portal Klix.ba iz FK Sarajevo.

Škoti su najavili dolazak velikog broja navijača te će im, kako saznajemo, biti osigurano više od 3.000 ulaznica za prvi susret.

Velika je vjerovatnoća da će biti organizovane i fan zone kod Zetre u cilju širenja ugostiteljskih kapaciteta prije samog meča.

Osim toga, najavljen je i veliki broj medija iz Britanije i regiona u glavnom gradu Bosne i Hercegovine koji će pratiti utakmicu.

Kada je riječ o televizijskoj kući koja će prenositi susret, konačan dogovor još uvijek nije postignut.

Obzirom da je do susreta ostalo još jako malo vremena neminovno je da će odluka biti uskoro donešena.