18. i 19. juli
28

Više od 200 takmičara iz regije dolazi voziti ovogodišnji Off Road Rally na Blidinju

G. Š.
Veliki spektakl za ljubitelje adrenalina uz miris benzina i žestokih brdskih vožnji limenih četverotočkaša na Blidinju će 18. i19. juna okupiti preko 200 takmičara iz regije na Off Road Rally takmičenje koje organizuju državni prvaci BiH "Grand Hercegovina".

Član organizacijskog odbora ovogodišnje manifestacije Ante Grizelj za Klix.ba kaže da je već sve spremno za ovogodišnju manifestaciju na Blidinju i da je interes učesnika izuzeto veliki.

"Već imamo prijavljeno 60 vozila i preko 200 takmičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja regije.Vozit će se u četiri klase, a to su 'Hard', 'Soft 1','Soft 2' i 'Turist', a naravno vozit će se po službenom pravilu Off road saveza BiH", kazao nam je Grizelj.

Dodaje kako će se u nedjelju tokom popodneva održati svečanost dodjele nagrada i pehara najboljim vozačima uz bogat zabrani program.

Naglašava da je "Grand Hercegovina" državni prvak BiH duži niz godina i da svake godine diže ovaj događaj na veći nivo i sve više okuplja učesnika, zbog čega radi i sve veće i bolje staze.

"Tako ove godine imamo jednu stazu od 30 a drugu od 40 kilometara, dok za 'Turist' vožnju imamo stazu koja je tvrđa i od 100 kilometara duga", kaže Grizelj za Klix.ba.

Takmičari na Blidinje stižu već u petak kako bi se pripremili za lude vožnje u subotu i nedjelju, kad organizatori očekuju nekoliko hiljada posjetilaca na nesvakidašnjem događaju.

Ova manifestacija je po Grizeljevim riječima od velikog značaja za promociju ove vrste sporta u Bosni i Hercegovini ali i za turizma u tom dijelu naše zemlje.

Tvrdi da svake godine okupi nekoliko hiljada gostiju koji uživaju u spektakularnim vožnjama i druženjima sa najboljim vozačima Off Road Rally takmičenja u jedinstvenom ambijentu prirode među planinskim masiva Čvrsnice i Vrana na sjeveru Hercegovine, dok fotografije tog kraja obilaze svijet.