Trener Sarajeva
975

Zekić: Nogomet danas nije bio pravedan, u životu nisam doživio ovakvu atmosferu

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva remizirali su večeras u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige s ekipom Spartaka iz Trnave, a rezultat je bio 0:0.
Svoj komentar na utakmicu dao je trener Bordo tima Zoran Zekić.

"Moram reći da ovakvu atmosferu nisam doživio. Hvala navijačima jer su nas nosili 90 minuta. Danas nogomet nije bio pravedan. Dominirali smo u prvom dijelu i promašili pet šansi. Nadam se da ćemo se bolje koncentrirati na te trenutke. Kada igraš i non-stop pritiščeš, treba gol da te dodatno digne", rekao je Zekić za MY TV.

Priznao je da je postojao strah od kazne nakon brojnih promašaja.

"Postoji bojazan zbog nepisanog nogometnog pravila, ali hvala Bogu nisu nas kaznili. u Drugom poluvremenu nismo imali izrazite šanse i nismo imali ideju u posljednjoj trećini", dodao je Zekić i nastavlja:

"Da smo danas pobijedili i 1:0, čekala bi nas tamo jako teška utakmica. I tamo je dobra atmosfera, moramo biti spremni na pritisak i da će oni navaliti svim snagama. Moramo se pripremiti i napraviti taktičke promjene nakon analize."

Uporedio je Spartak sa prethodnim protivnikom Sarajeva Aktobeom, te istakao da je slovački tim ipak dosta ozbiljniji.

"Spartak je dosta ozbiljniji od Aktobea. Dosta su čvršći, kompaktniji i zreliji. Shvatili su da će se otvoriti puno prostora ako izađu gore i to se vidjelo u drugom poluvremenu. Naša trojka u odbrani je bila perfektna i dala je sigurnost ekipi, a u sredini je falilo kreacije. Još hvatamo neke automatizme, a ako budemo na ovakvom nivou s energijom, hrabrosti i uživanjem u nogometu - doći će vrijeme kad ćemo zabijati golove", zaključio je strateg Bordo tima.

Revanš u Trnavi igra se u srijedu od 20:30 sati.