Mekić i Stjepanović
0

Željezničar doveo dva pojačanja, priključili se ekipi na jutrošnjem treningu

K. H.
Foto: FK Željezničar/Facebook
Foto: FK Željezničar/Facebook
Nogometaši Željezničara obavili su jutarnji trening, a ekipi su se priključili Nedim Mekić i Ognjen Stjepanović, koji bi u narednim danima trebali potpisati ugovore s klubom, piše zvanična stranica kluba.

Mekić je posljednjih mjeseci povezivan s povratkom u redove Željezničara nakon što je odigrao izuzetno dobru sezonu u dresu Radnika, a ovaj nogometaš igrao je za omladince Plavih i s njima osvojio juniorsku titulu prvaka.

S druge strane, Ognjen Stjepanović je rođen 1998. godine, a karijeru je počeo u Drini iz Zvornika. Igrao je još za Olimpik i Slobodu, dok je posljednju sezonu igrao u dresu Zvijezde 09.

Plavi su u ponedjeljak, predvođeni novim trenerom Tomislavom Ivkovićem, obavili prozivku i prvi trening u okviru priprema za sezonu 2021/22. Novi trener Želje upoznao se s ekipom, obavio sastanak i s rukovodstvom kluba, a potom predvodio prvi trening na Grbavici.

"Pritisak mi ne može niko staviti. Ne mogu od igrača tražiti da budu prvi, ali ako oni to ne mogu, onda ja to neću. Nisam idiot. Jedno je želja, a drugo je realnost. Treba vidjeti kvalitet igrača. Ostali su igrači koji su bili sedmi, a sada trebamo ići po titulu? Nisam ja Copperfield. Mogu biti prvi ako dovedemo deset igrača, šta je cilj onda", zapitao se Ivković.

U prvom kolu naredne sezone Željezničar će na svojoj Grbavici igrati protiv Borca.