Zaostala utakmica
40

Zrinjski dočekuje Slogu, Ivanković očekuje tešku utakmicu, ali i sva tri boda

FENA
Mario Ivanković (Foto: HŠK Zrinjski)
Mario Ivanković (Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog sutra na domaćem terenu dočekuju ekipu Sloge Meridian u okviru zaostalog 1. kola Wwin lige BiH, a trener Zrinjskog Mario Ivanković izjavio je kako očekuju tešku utakmicu, ali da njegova ekipa ide po sva tri boda.
"Slogu znamo dobro od prošle godine, igrali smo kroz Kup i prvenstvo dosta puta s njima. To je jedna čvrsta ekipa koja igra defanzivni blok, 5-4-1 ili 4-5-1. U zadnjoj liniji imaju dosta visokih igrača i najjače oružje im je ofanzivni prekid. Svjesni smo toga, ali optimisti smo i znamo da ćemo trebati puno energije, želje, truda, pokušaja da dođemo do gola u ranijem dijelu utakmice kako bi nam poslije bilo lakše. Ne očekujemo laganu utakmicu, ali zanimaju nas tri boda", poručio je Ivanković na današnjoj press konferenciji.

Nekoliko nogometaša Zrinjskog još ima problema s povredama, a u mostarsku ekipu su stigla i nova pojačanja.

"Van stroja su nam Ivančić, Ćorluka i Ramić, a svi drugi su odradili dobar posao. Posljednji dan prijelaznog roka smo odradili dva transfera (Ilija Mašić i Marijan Ćavar, op. a.), dodatno smo se pojačali i osvježili, a još ranije su stigli (Alen) Jurilj i (Stefano) Surdanović. Vidi se veća energija, raspoloženje je dobro i očekujemo da ćemo sutra u utakmicu ući željni igre, željni pobjede i sve uraditi da dođemo do tri boda", kazao je trener Plemića.

Dodao je kako je Ćavar od prvog dana bio njegova želja te kako će on i Mašić uvelike pojačati kvalitetom mostarsku ekipu.

"Ćorluki stanje ide na bolje, nadamo se da možda čak protiv Borca bude u kadru. S Ivančićem je ista situacija, očekujemo ih što prije. Nove igrače isto možemo očekivati vrlo brzo, možda čak već i sutra. Ćavar bi trebao početi, ali imamo još neke dileme oko prvih 11", izjavio je Ivanković.

Zrinjski trenutno ima skoro 30 nogometaša, a Ivanković je potvrdio kako ne računaju na Marina Magdića i Sebastiana Cordu te kako se njihova situacija nastoji što prije riješiti.

"Sada nas ima 29 s golmanima, a taj broj bi se trebao smanjiti ako se riješimo situaciju s Magdićem i Cordom, imamo igrača van stroja, dolazit će vjerojatno i do novih povreda ili žutih kartona tako da tu veću brojku igrača možemo 'trpiti'", smatra trener Zrinjskog.

Zrinjski odavno igra bez svog najboljeg igrača i kapitena Nemanje Bilbije, ali je Ivanković potvrdio kako se uskoro očekuje njegov povratak.

"Nemanja je svaki dan s nama, radi dva treninga dnevno i daje sve od sebe da se što prije vrati. Nećemo žuriti, a Nemanju očekujem poslije druge prvenstvene pauze. Znamo što s njim dobijamo. Izdržali smo sve do sada, a nadamo se da će se Nemanja vratiti u pravom svjetlu", rekao je Ivanković.

Ivanković se kratko osvrnuo i na situaciju iz posljednje odigranog kola gdje je ekipa Posušja prekršila pravilo koje govori kako se u svakom trenutku na terenu mora nalaziti najmanje jedan U-21 nogometaš.

"Čitao sam pravilnik koji govori da ako u svakom trenutku nema igrača U-21, da se utakmica registrira 3:0. To nama sad ne igra ulogu jer smo svakako dobili 1:0 u regularnih 90 minuta. Mene više zanima hoće li Kišu ostati pogodak jer je on bio strijelac, u slučaju da bude registrirana 3:0", upitao je Ivanković.

Ponovio je kako u Borcu i Sarajevu vidi najveće konkurente za naslov ove godine.

"Mislim da su i Borac i Sarajevo odradili doba prijelazni rok, ali smo i mi odradili dobar posao. Možemo odgovoriti svim izazovima. Čestitam Borcu na ulasku u grupu UEFA Konferencijske lige, znam da će im biti teško pogotovo kada zaredaju utakmice srijeda-nedjelja. Vidjet ćemo kako će sve završiti", zaključio je Ivanković.

Utakmica između Zrinjskog i Sloge na rasporedu je sutra na stadionu pod Bijelim brijegom s početkom u 20:15 sati. Zrinjski je odigrao dva kola i ima šest bodova, dok je Sloga u tri kola upisala jedan poraz i dva puta odigrala neriješeno.