Potrebna su samo tri sastojka i 10 minuta: Napravite ovaj presladak kolač u obliku šišarke
Novogodišnji i božićni praznici su sve bliže, a to je vrijeme i kada se pripremaju razni "zimski" kolači koji su vrlo ukusni, ali i dekorativni.
Novogodišnji i božićni praznici su sve bliže, a to je vrijeme i kada se pripremaju razni "zimski" kolači koji su vrlo ukusni, ali i dekorativni.
Kada se spomenu deserti od jabuka, gurmani i ljubitelji slatkoga uglavnom se sjete starinskih recepata. Jedan takav recept kojem su glavni sastojak upravo jabuke je takozvani obrnuti kolač.
Zebra kolač je mekani biskvit koji je naziv dobio po tome što je spoj dva različita biskvita. Jednostavno se pravi, a pripremu će vam dodatno olakšati to što većinu namirnica mjerite na čašu od 200 mililitara.
Turski mokri kolač je sočni desert kojeg je jednostavno napraviti, a oduševit sve ljubitelje čokoladnih slastica. Ovaj kolač često nazivaju i čokoladnom verzijom trileća.
Gladni medvjed je ušao u garažu pekare u Connecticutu gdje je uplašio nekoliko uposlenika, a potom se "počastio" kolačima.
Ciglice ili halvice su starinska poslastica koju je moguće kupiti na štandovima vašara. Vrlo jednostavne su za napraviti, a možete ih praviti i s drugim vrstama pudinga.
Čarobni kolač od maka poznat je još kao pametni kolač, jer se svi sastojci peku izmiješani u jednoj tepsiji, a na kraju dobijete pet različitih slojeva. U početku je važno razdvojiti ga na dvije smjese, a onda ih sastaviti pred pečenje.
Kladdkaka je tradicionalni švedski čokoladni desert čije ime u prijevodu doslovno znači ljepljiva čokoladna torta. Vrlo jednostavno se priprema uz osnovne sastojke za svaki kolač, a peče se maksimalno 20 minuta.
Kolač od jabuka, čije se tijesto ne mora mijesiti često nazivaju i "sipanim kolačom". Zbog svoje jednostavne pripreme, ovaj starinski recept često je na trpezi mnogih domova.
Određeni recepti zahtijevaju da sastojci poput jaja, jogurta, krem sira, maslaca i mlijeka budu na sobnoj temperaturi, ali mnogi ljudi zanemare ovaj korak. Postoji opravdani razlozi zašto to ipak ne biste trebali raditi.